Βάτζρα Συνάθροιση, Τσεχία 2024

Την ημέρα της πανσελήνου Σάγκα Ντάουα, στις 23 Μαΐου 2024, περισσότεροι από 200 ασκητές από την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Τσεχία, για να λάβουν διδασκαλίες και μεταδόσεις από την Μίνλινκ Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε. Η έναρξη της δεύτερης Βάτζρα Συνάθροισης έγινε μέσα σε μεγάλη χαρά και η σάνγκα είχε την δυνατότητα να μελετήσει και να ασκηθεί στις βαθιές διδασκαλίες, κάτω από την καθοδήγηση και την ευγενή καλοσύνη της Μίνλινκ Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε, της Τζέτσουν Ντέτσεν Πάλντρον, του Ντούκσε Ρίνποτσε και της Τζέτσουν Ρίνποτσε, καθώς και της υπέροχης ομάδας του προσωπικού της Βάτζρα Συνάθροισης.

Για είκοσι ημέρες, ολόκληρος ο χώρος της άσκησης κατακλύσθηκε από ευλογίες, μεταδόσεις και διδασκαλίες. Η σάνγκα ασκήθηκε μέσα σε σκηνές, κατά τα πρότυπα της παράδοσης Τσö Γκάρ, σε μορφή καταυλισμού, όπου οι αφοσιωμένοι ασκούμενοι λαμβάνουν οδηγίες για να τις εφαρμόσουν άμεσα και να προχωρήσουν γρήγορα στην καρποφορία. Το Τσö Γκαρ (Chö Gar) ξεκίνησε με όλους τους μαθητές να στήνουν τις ατομικές σκηνές άσκησης , που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των είκοσι ημερών άσκησης και μελέτης, με εξαιρετική καλοσύνη και γενναιοδωρία, η Ρίνποτσε έδωσε βαθιές διδασκαλίες και οδηγίες στην καλότυχη σάνγκα, αποσαφηνίζοντας διεξοδικά την θεώρηση και τις μεθόδους. Οι διδασκαλίες μεταφράστηκαν ταυτόχρονα σε πολλές γλώσσες, όπως γαλλικά, τσέχικα, γερμανικά, ισπανικά, ελληνικά και πολωνικά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λάβουν σαφή και άμεση καθοδήγηση από την Ρίνποτσε στη δική τους γλώσσα, έχοντας ταυτόχρονα την καθοδήγηση από την υπέροχη ομάδα των καθοδηγητών του Ντάρμα.

Η σάνγκα εξέφρασε την εκτίμησή της στον κο Ζουζάκ και την κα Χάνκα, που άνοιξαν το χώρο τους με τόση γενναιοδωρία, καθιστώντας δυνατή τη διεξαγωγή των απομονώσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσω των αφοσιωμένων και ευγενικών προσπαθειών τους, ολόκληρη η γη μετατράπηκε σε έναν ιερό χώρο άσκησης του Ντάρμα, καθιστώντας την ένα τέλειο δοχείο ώστε να υποδεχθεί αυτές τις βαθιές διδασκαλίες. Πολλές εξαιρετικές βελτιώσεις και προσθήκες είχαν γίνει από πέρυσι. Φέτος, πολλοί συμμετέχοντες έμειναν σε νέες ευρύχωρες σκηνές γιουρτ με ξύλινα πατώματα και επιπλωμένες με όλες τις ανέσεις, όπως χαλιά, κρεβάτια και καλοριφέρ. Ο ειδικός χώρος για τα καντήλια προσφορών και το Dzam Dharma Shop αποτέλεσαν επίσης θαυμάσιες νέες προσθήκες, που υποστήριξαν περαιτέρω την άσκηση και την απομόνωση των μαθητών, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν από μακριά. Επιπλέον, το απίστευτα ευγενικό προσωπικό του χώρου είχε άψογη συνεργασία με το προσωπικό της Βάτζρα Συνάθροισης, γεγονός που επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Μέσα σε κατάφυτα χωράφια και σε έναν ουρανό, με πορφυρά ηλιοβασιλέματα, υπήρχε διάχυτη ατμόσφαιρα αρμονίας και χαράς σε αυτή την εξαιρετική συγκυρία της συνάντησης των βαθιών οδηγιών και των ευνοϊκών συνθηκών. Η ευοίωνη συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά Μάνταλα του σώματος, λόγου και νου στην Ρίνποτσε και με εγκάρδιες ευγενείς ευχές για την άνθιση του Ντάρμα και της γενεαλογίας Μιντρολλίνκ. Είθε η αρετή που συσσωρεύτηκε από αυτές τις συνδυασμένες προσπάθειες να είναι πηγή απεριόριστου οφέλους για όλα τα αισθανόμενα όντα!